Kennisbank

Informatieve links
Hier vind je belangrijke websites als je meer wilt weten over hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit.

Uitleg HB-cirkel van ontwikkeling

Signaleringslijst hooggevoeligheid
Als je wilt weten hoe je hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit kunt herkennen bij anderen of bij jezelf, is deze signaleringslijst een goed hulpmiddel.

Literatuurlijst hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit
Deze lijst biedt inspiratie voor boeken en artikelen op het gebied van hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. De komende tijd werken we ook aan een een korte beschrijving per boek, te vinden via de categorie literatuur.

Presentatie hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit

https://youtube.com/watch?v=HsiN9PIobc4%3Ffeature%3Doembed


Marga Spaanjaars hield deze presentatie op het Congres van Sympopna, “HOOGSENSITIVITEIT, Bevindingen uit de wetenschap, richtlijnen voor de praktijk”, op 21 juni 2019.


Als je anders bent

Als je anders bent

Over zelfbeeld en zelfvertrouwen bij hoogbegaafden Een paar jaar geleden schreef ik het gedicht ‘als je anders bent’. Ik heb nooit gedichten geschreven, maar dit vloeide zomaar uit mijn pen. En het voelt nog steeds als kloppend. Want ‘anders zijn’ is een essentieel…

Hoogbegaafd? Ik twijfel…

Hoogbegaafd? Ik twijfel…

Veel mensen twijfelen over hun eigen hoogbegaafdheid. In deze blog vertel ik waarom het zo moeilijk is om volmondig ‘ja ’te zeggen tegen deze eigenschap. Ben jij hoogbegaafd? Deze vraag stel ik meestal niet zo direct, maar als het onderwerp ter sprake komt bij…