Voor iedereen die als professional of voor zichzelf of voor iemand in de omgeving meer over dit onderwerp wil weten

In de Week van de Hoogbegaafdheid verzorgen Arja en Marga op 12 maart van 19.30 – 21.00 uur een gratis webinar over de ontwikkelingsfactoren bij hoogbegaafdheid.

Inhoud webinar

Wat zijn de kenmerken van hoogbegaafdheid? Daar zijn verschillende opvattingen over. We zijn benieuwd naar jouw ideeën!

Er worden verschillende modellen gebruikt om hoogbegaafdheid te beschrijven. Maar niet alle kenmerken uit deze modellen zijn op elke hoogbegaafde van toepassing. De verschillen in de kenmerken kunnen verklaard worden door te kijken naar karaktereigenschappen – of kerntalenten – èn naar (de invloed van) omgevingsfactoren.

In dit webinar leggen we aan de hand van de ‘HB-cirkel van ontwikkeling’ uit op welke manier hoogbegaafdheid  invloed kan hebben op verschillende lagen van de persoonlijkheid.

Het model is voortgekomen uit de theoretische kennis en praktische ervaring die wij – Arja Roozemond en Marga Spaanjaars – in de loop der jaren hebben opgedaan. Wij werken al lange tijd samen en geven trainingen en workshops op het gebied van hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid.

De HB-cirkel van ontwikkeling blijkt veel inzicht te geven in hoogbegaafdheid, zowel voor professionals in de hulpverlening als voor andere volwassenen die op de een of andere manier met dit onderwerp te maken hebben. Het wordt een interactieve workshop, waarbij je naast onze uitleg de gelegenheid krijgt om met elkaar uit te wisselen en vragen te stellen.

Tot slot krijg je tips over het omgaan met hoogbegaafdheid.

Organisatoren:
Samenwerking van Hooggevoeligheelgewoon, HB-trainingen, RVDG-inspiratie

Datum en tijd: 12 maart 19.30 uur – 21.00 uur

Prijs: gratis

Aanmelden:

Meer informatie:

info@hooggevoeligheelgewoon.nl (aanmeldingen)

arja@rvdg-inspiratie.nl of marga@hb-trainingen.nl (inhoud webinar)

Kennisbank onderwerpen