Praktische gids voor de gesprekken tussendoor

Liz Luyben en Iris Posthouwer hebben een geestig en aantrekkelijk boekje geschreven over hoe je kan overleven in de voor veel mensen lastige wereld van het socializen. Ze beschrijven niet alleen hoe je de valkuilen en hobbels kan omzeilen, maar vooral ook hoe leuk het kan zijn voor jezelf én voor anderen als je je vaardigheden op het gebied van small talk weet te vergroten.

Met – onder veel meer – een hoofdstuk als ‘Elegante exits’ en paragraaftitels als  ‘Smalltalkhacks voor instantcontact’ en “Liefdevol provoceren’ weten ze de lezer te blijven boeien.

Als laatste hoofdstuk bevat het boek een ‘dertig-dagen-smalltalk-survival-challenge’ met vermakelijke tips en ideeën om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Liz is behalve auteur ook bierbrouwer in China en Spanje. Iris werkt vooral als trainer en spreker. Ze geven veel voorbeelden uit de eigen ervaring met het onderwerp.

Ik heb het boek met veel plezier gelezen, ben er meteen mee gaan oefenen en heb gemerkt dat ik er als hoogbegaafde direct veel aan had in de contacten met anderen. Vooral ook als het ging om mensen met wie ik nou niet meteen uit mezelf een praatje begonnen zou zijn. Het voelde als een aardige uitdaging waar ik niet tegenop hoefde te zien. Dat maakte de gesprekken beslist makkelijker en leuker.

Uitgegeven door Ambo/Anthos, Amsterdam, 2019

ISBN 9 789026 349677

Deventer, december 2019

Arja Roozemond