Praktische gids voor de gesprekken tussendoor

Liz Luyben en Iris Posthouwer hebben een geestig en aantrekkelijk boekje geschreven over hoe je kan overleven in de voor veel mensen lastige wereld van het socializen. Ze beschrijven niet alleen hoe je de valkuilen en hobbels kan omzeilen, maar vooral ook hoe leuk het kan zijn voor jezelf én voor anderen als je je vaardigheden op het gebied van small talk weet te vergroten.

Met – onder veel meer – een hoofdstuk als ‘Elegante exits’ en paragraaftitels als  ‘Smalltalkhacks voor instantcontact’ en “Liefdevol provoceren’ weten ze de lezer te blijven boeien.

Als laatste hoofdstuk bevat het boek een ‘dertig-dagen-smalltalk-survival-challenge’ met vermakelijke tips en ideeën om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Liz is behalve auteur ook bierbrouwer in China en Spanje. Iris werkt vooral als trainer en spreker. Ze geven veel voorbeelden uit de eigen ervaring met het onderwerp.

Ik heb het boek met veel plezier gelezen, ben er meteen mee gaan oefenen en heb gemerkt dat ik er als hoogbegaafde direct veel aan had in de contacten met anderen. Vooral ook als het ging om mensen met wie ik nou niet meteen uit mezelf een praatje begonnen zou zijn. Het voelde als een aardige uitdaging waar ik niet tegenop hoefde te zien. Dat maakte de gesprekken beslist makkelijker en leuker.

Uitgegeven door Ambo/Anthos, Amsterdam, 2019

ISBN 9 789026 349677

Deventer, december 2019

Arja Roozemond

Artikelen

Hoe denken hoogbegaafden?

Het denken van hoogbegaafden gaat anders dan bij de meeste mensen. Wij gebruiken ook wel de term snelle intuïtieve denker bij hoogbegaafdheid. Daarmee geven we aan dat het denken snel gaat en dat er veel wordt geassocieerd en vaak verbanden worden gelegd op bewust én...

Als je anders bent

Over zelfbeeld en zelfvertrouwen bij hoogbegaafden Een paar jaar geleden schreef ik het gedicht ‘als je anders bent’. Ik heb nooit gedichten geschreven, maar dit vloeide zomaar uit mijn pen. En het voelt nog steeds als kloppend. Want ‘anders zijn’ is een essentieel...