The First Step onlinetraining met live The First Step Workshop

The First Step is een online training hoogbegaafdheid in combinatie met een workshop voor volwassenen die vermoeden dat ze hoogbegaafd zijn.

Wil je….

 • weten wat de kenmerken van hoogbegaafdheid zijn
 • begrijpen hoe de ontwikkeling van hoogbegaafden kan verlopen en wat de mogelijkheden en valkuilen daarbij kunnen zijn
 • weten in hoeverre die kenmerken bij jezelf passen
 • begrijpen hoe jij je ontwikkeld hebt als mogelijk hoogbegaafde
 • handvatten krijgen voor hoe je je vanaf nu verder kunt ontwikkelen
 • antwoorden vinden op de vragen die de inhoud van deze training bij je oproept
 • ervaren hoe het is om je eigen plek in te nemen als (hoog-)begaafde ten opzichte van andere groepen in de maatschappij
 • uitwisselen met andere (hoog-)begaafden die dezelfde voorkennis hebben opgedaan

… dan is The First Step geschikt voor jou

Waaruit bestaat The First Step?

De onlinetraining van The First Step bestaat uit 7 modules die zijn opgebouwd rondom het door ons ontwikkelde model de ‘HB-cirkel van ontwikkeling’.

Elke module bestaat uit een aantal lessen met uitleg en opdrachten om zelfonderzoek te doen.
We beginnen bij de vraag ‘wat is hoogbegaafdheid?’ en vervolgen met modules over denken en leren, voelen, willen en handelen. Dan volgen modules over de interactie met de omgeving, een verdieping over (anders) ‘zijn’ en tot slot een wrap-up met tips hoe je je verder kunt ontwikkelen.
Hier kun je het hele programma zien van alle modules en lessen.

Tip doorlooptijd en aanpak:
We krijgen vaak de vraag hoe lang de doorlooptijd van de onlinetraining is, en op welke manier je de onlinetraining het beste kunt aanpakken. We adviseren dan om minstens een week per module uit te trekken, waarbij je per week de ruimte neemt om meerdere opdrachten te doen. Als je minder tijd hebt, kun je daar natuurlijk een langere periode voor uittrekken. Je zult merken dat sommige modules of opdrachten meer tijd kosten, omdat ze iets raken dat verwerkingstijd nodig heeft. Neem daar dan ook de tijd voor. Een doorlooptijd van 2 tot 4 maanden is waarschijnlijk een goede inschatting.

Na afloop neem je deel aan The First Step Workshop. Dit is een live bijeenkomst van 13.00 – 17.00 uur met een groep van 4 tot 10 andere deelnemers aan The First Step. Op deze middag willen we je fysiek laten ervaren wat jouw plek is als (hoog-)begaafde ten opzichte van anderen en welke consequenties dat voor jou en de interactie met je omgeving kan hebben. Ook is er ruimschoots de gelegenheid om de vragen te stellen die je nog hebt na het volgen van de onlinetraining.

Waarom kiezen voor The First Step?

The First Step is krachtig door de combinatie van cognitieve informatieoverdracht, zelfonderzoek, ervaringsoefeningen en het onderzoek en de uitwisseling met ervaringsgelijken. Door jezelf zo in alle facetten van je hele (hoog-)begaafde mens-zijn te begrijpen, word je vaardiger in het omgaan met jezelf én in je sociale interacties.

Wij zijn ervan overtuigd dat je met The First Step een veel completer onderzoek kunt doen naar je eigen vermoedelijke hoogbegaafdheid, dan we je in een individueel coachtraject kunnen meegeven.

GRATIS LESSEN

Ben je nieuwsgierig, maar weet je nog niet zo goed wat je kunt verwachten?
Volg dan deze twee gratis lessen, zodat je een eerste indruk krijgt:

1.2 HB-cirkel van ontwikkeling: in deze les wordt de HB-cirkel uitgelegd, en kun je met een opdracht onderzoeken hoe jij je herkent in de verschillende lagen van de cirkel.

2.3 Visueel en stapsgewijs denken: in deze les leggen we uit wat het verschil is tussen beide manieren van denken en hoe zich dat verhoudt tot hoogbegaafdheid. Je doet vervolgens een opdracht om jouw manier van denken te onderzoeken.

Praktische informatie

 • Prijs: € 495  incl. BTW
 • Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot je online account
 • Je kunt je aanmelden voor The First Step Workshop binnen het jaar dat je online toegang hebt. We verwachten dat je de onlinetraining hebt doorlopen voorafgaand aan The First Step Workshop.
 • The First Step Workshop vindt plaats in Zwolle.
 • Agenda Workshops.

The First Step Solo

Heb je redenen waarom je liever niet wilt deelnemen aan de The First Step Workshop?
Dan kun je je ook aanmelden voor alleen het online gedeelte van The First Step.

The First Step is een online training hoogbegaafdheid voor volwassenen die vermoeden dat ze hoogbegaafd zijn en die willen begrijpen wat dit voor hen betekent en hoe ze hier het best mee om kunnen gaan.

Praktische informatie:

 • Prijs: € 295  incl. BTW
 • Je krijgt gedurende 1 jaar toegang tot je online account

Als je op een later tijdstip alsnog deel wilt nemen aan de The First Step Workshop kan dat. De prijs is dan € 250 incl. BTW

Kies je liever voor het uitgebreidere programma met verdieping in onze 4 masterclasses? Dan is The Great Step waarschijnlijk beter passend.

Of misschien wil je meteen het hele pakket inclusief een persoonlijke kerntalentenanalyse? Kies dan voor The Complete Step.

Kennisbank onderwerpen